Γίνονται θεραπείες αντιγήρανσης το καλοκαίρι;

Τώρα το καλοκαίρι, καθημερινά αντιμετωπίζω τον εξής προβληματισμό:

Είναι καλοκαίρι, άρα δεν μπορώ να κάνω καθαρισμό ή κάποιες πιο επεμβατικές θεραπείες στο πρόσωπό μου, όπως είναι οι δερμοαποξέσεις ή οι μη ενέσιμες μεσοθεραπείες…

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά.
Αντιγήρανση το καλοκαίριΟ καθαρισμός προσώπου φυσικά και δεν απαγορεύεται εφόσον χρησιμοποιηθούν τα σωστής εντάσης απολεπιστικά προϊόντα για το πρόσωπο και δoθούν οι σωστές οδηγίες από την αισθητικό, όπως όχι μπάνιο στη θάλασσα για 48ώρες, συχνή χρήση του αντιηλιακού και όχι έντονη δραστηριότητα που θα προκαλέσει εφίδρωση στο δέρμα του προσώπου.

Από την άλλη, θεραπείες όπως είναι οι μη ενέσιμες μεσοθεραπείες και οι δερμοαποξέσεις, πρέπει να αποφεύγονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί ευαισθητοποιούν το δέρμα (με σκοπό την ανάπλασή του) και σε συνδυασμό με τους εξωτερικούς επιβαρυντικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες αυτό θα καταπονεθεί και άλλο, κάτι που φυσικά δεν το θέλουμε! Βέβαια και εκεί υπάρχουν εξαιρέσεις όπως ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα και εφόσον η πελάτισσα τηρήσει όλες τις οδηγίες που έχουμε δώσει.

Επειδή, όμως, δε λαμβάνουμε υπόψιν τις εξαιρέσεις αλλά τον κανόνα, η καλύτερη και ασφαλέστερη αντιγηραντική θεραπεία για το καλοκαίρι είναι η ενυδάτωση. Υπάρχει η απλή ενυδάτωση με τα καθαριστικά, τα peeling, τους ορούς και τις μάσκες με πολύ ωραία αποτελέσματα. Τα αντιγηραντικά οφέλη της ενυδάτωσης μπορούν να ενισχυθούν με 10 έως και 20 min ενδοδερμικού μασάζ με βεντούζες. Βάζοντας σε αυτή τη θεραπεία και κάποια πιο εξειδικευμένα απολεπιστικά σκευάσματα, κατάλληλα για την εποχή, όπως η καθαρή Vit-C, πραγματικά μπορούμε να δώσουμε λύση και στο αίτημα για αντιγήρανση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.