Φωτόλυση IPL

Η φωτόλυση, είναι μια διαδικασία που στοχεύει στην καταστροφή του θύλακα της τρίχας. Το παλμικό φως που εκπέμπεται από το μηχάνημα (IPL), απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία του θύλακά της και να καταστρέφεται.

ΦωτόλυσηΜετά την εφαρμογή παρατηρείται, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα περιθυλακικό ερύθημα (κοκκινίλα γύρω από το θύλακα της τρίχας), το οποίο διαρκεί από λίγες ώρες έως και κάποιες ημέρες, ανάλογα με την ευαισθησία που εμφανίζει το κάθε δέρμα. Δεν εφαρμόζουμε καταπραϋντικά ή επουλωτικά προϊόντα, γιατί πρέπει να εξελιχθεί η καταστροφή στο θύλακα. Αν ο πελάτης νιώσει κάποια δυσανεξία τότε μπορεί να εφαρμόσει κρύες κομπρέσες στην περιοχή που έγινε η αποτρίχωση.

Οι τρίχες θα πέσουν μετά το πέρασμα δύο εβδομάδων.

Η φωτοαποτρίχωση δεν καταστρέφει με την πρώτη εφαρμογή όλους τους ενεργούς θύλακες. Καταστρέφονται μόνο οι θύλακες που βρίσκονται οι τρίχες σε αναγενή φάση. Κάθε πόρος περιέχει τρεις θύλακες, όταν καταστραφεί ο ένας υπάρχουν άλλοι δύο που θα αναπτυχθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (1-1,5 μήνα), ανάλογα με την
περιοχή της αποτρίχωσης.

ΦωτόλυσηΟ πελάτης θα πρέπει να έρχεται σε επικοινωνία με την αισθητικό μετά από ένα μήνα από την εφαρμογή, ώστε να εκτιμήσει την πορεία της θεραπείας και να ορισθεί το νέο ραντεβού. Είναι πιθανό τη δεύτερη φορά να παρατηρηθεί μια αύξηση του αριθμού των τριχών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν συγχρονισθεί και οι υπόλοιπες τρίχες μέσα στον πόρο.

Ο αριθμός των επαναλήψεων εξαρτάται από την περιοχή της αποτρίχωσης. Σε περιοχές μη ορμονοεξαρτώμενες, η συχνότητα είναι 6-8 φορές, ενώ στις ορμονοεξαρτώμενες μπορεί να είναι και περισσότερες. Οι εφαρμογές ολοκληρώνονται όταν στην περιοχή δεν έχουν βγει τρίχες για έξι μήνες.

Είναι σημαντικό ο πελάτης να είναι τυπικός με την συχνότητα των ραντεβού του και όχι να τα αμελεί, γιατί τότε οι εφαρμογές θα είναι περισσότερες.

Το μηχάνημα παλμικού φωτός που χρησιμοποιούμε στο κέντρο μας είναι κορυφαίας ευρωπαϊκής τεχνολογίας, απο τον δανέζικο οίκο Ellipse®, με καταπληκτικά αποτελέσματα.

Γιατί να επιλέξω την φωτόλυση για μόνιμη αποτρίχωση;Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.