Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς αποτρίχωση με κερί στα πόδια ή τις μασχάλες;

Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για αποτρίχωση στα πόδια;Πολλές μητέρες ρωτούν με αγωνία αν πρέπει να ξεκινήσει το κοριτσάκι τους αποτρίχωση στα πόδια ή στις μασχάλες, πριν του έρθει η περίοδος.

Η αποτρίχωση με κερί είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται στην αισθητική εδώ και αρκετά χρόνια, με πολύ καλά αποτελέσματα και δεν έχει καμία αντένδειξη, εφόσον εφαρμοστεί σε υγιή δέρμα και με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Το πότε θα ξεκινήσει ένα κοριτσάκι αποτρίχωση με κερί είναι υποκειμενικό, δηλαδή εξαρτάται από το αν η ίδια ενοχλείται από την τριχοφυΐα. Συνήθως ξεκινάνε τελειώνοντας την πέμπτη δημοτικού. Σε αυτές τις ηλικίες η τρίχα είναι ακόμα χνούδι, οπότε οι τρίχες βγαίνουν καλύτερα και το πόδι μένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λείο και καθαρό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται καλύτερο το ξυράφι, γιατί μετατρέπει το χνούδι σε τελογενή τρίχα, ενώ μπορεί να δημιουργηθεί και θυλακίτιδα.

Σε ό,τι αφορά την αποτρίχωση με κερί στις μασχάλες, δεν υπάρχει καμία αντένδειξη. Αντιθέτως, πρόκειται για μια ασφαλή μέθοδο που δεν αυξάνει την τριχοφυΐα, δε δημιουργεί θυλακίτιδα, ενώ οι τρίχες παραμένουν χνούδια και σταδιακά μειώνονται.

Στην ερώτηση αν “η αποτρίχωση με το κερί πονάει;” θα πω ότι αυτό είναι υποκειμενικό. Πάντως, όσο πιο ενυδατωμένο είναι το δέρμα, τόσο λιγότερο δυσάρεστη γίνεται η αίσθηση της αποτρίχωσης. Φυσικά, με τον καιρό η τριχοφυΐα μειώνεται και το πόδι διατηρείται λείο και καθαρό για όλο και περισσότερο χρονικό διάστημα.


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.