Βιταμίνη C: απαραίτητη για την καθημερινή μας καλοκαιρινή φροντίδα

Βιταμίνη CΗ βιταμίνη C έχει πολλές ευεργετικές δράσεις στο δέρμα, όπως άλλωστε και σε όλο τον οργανισμό.

Στην επιδερμίδα, όπου η συγκέντρωσή της είναι πέντε φορές περισσότερο από ότι στα βαθύτερα στρώματα, επιτελεί σημαντικές λειτουργίες:

Αποτρέπει την απώλεια νερού και έτσι συντηρεί τη λειτουργία του δέρματος ως σύνορο.

Συμμετέχει στη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης και απενεργοποιεί τις ασταθείς ελεύθερες ρίζες, πριν προλάβουν να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή.

Επίσης, υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η βιταμίνη C λειτουργεί ως ασπίδα, προστατεύοντας το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά όταν εφαρμόζεται σε υψηλές συγκεντρώσεις ή σε συνδυασμό με βιταμίνη Ε, αντιηλιακά και καταπραϋντικά προϊόντα. Τελευταίες μελέτες έδειξαν ότι το δέρμα μας μπορεί να τραφεί κυριολεκτικά με βιταμίνη C.

Ειδικά, λοιπόν, τώρα το καλοκαίρι, που η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι μεγαλύτερη, το δέρμα μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη να προστατευθεί και να ενυδατωθεί και φαίνεται ότι η βιταμίνη C καλύπτει το δέρμα σε αυτή του την ανάγκη.

Αναζητήστε, λοιπόν, για την καλοκαιρίνη φροντίδα του δέρματός σας, ορούς βιταμίνης C (Murad® Advanced Active Radiance Serum, Medik8® C-Tetra / Medik8® CE-Tetra / Medik8® CE Thione), κρέμες βιταμίνης C (Murad® Essential-C Day Moisture SPF30, Murad® Essential-C Night Moisture), καθώς και επαγγελματικές θεραπείες καθαρής βιταμίνης C.


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.