Γιατί πρέπει να κάνουμε απολέπιση στο δέρμα του προσώπου;

Απολέπιση στο πρόσωπο

Τα δερματικά κύτταρα σχηματίζονται στη βάση της επιδερμίδας, ανεβαίνουν μέσα από αυτό το στρώμα, πεθαίνουν και αποβάλλονται. Όταν απομακρύνεται ένα δερματικό κύτταρο, δίνει τη θέση του σε ένα νέο που ακολουθεί την ίδια πορεία.

Κατά τη νεότητα, ο κύκλος ζωής των κυττάρων διαρκεί 28 ημέρες. Μετά την ηλικία των είκοσι ετών, οπότε και ξεκινούν να επιβραδύνονται όλες οι διαδικασίες του σώματος, επιμηκύνεται και ο κύκλος ζωής των κερατινοκυττάρων φτάνοντας, κατά τη μέση ηλικία τις επτά με δέκα ημέρες περισσότερο. Η αύξηση του χρονικού διαστήματος  είναι μικρή (μιάμιση εβδομάδα), αλλά για ένα κύτταρο που κρέμεται επίμονα στην επιφάνεια του δέρματος, ο χρόνος είναι αρκετός για να στεγνώσει και να ζαρώσει. Γι’ αυτό το ώριμο δέρμα συχνά είναι τραχύ στην αφή. Επίσης, η ακανόνιστη επιφάνεια που δημιουργείται από αυτά τα κύτταρα αντανακλά το φως διαφορετικά και έτσι το δέρμα δείχνει μουντό και γκριζοκίτρινο, με λεπτές γραμμές να ξεχωρίζουν ανάμεσα στα μικροσκοπικά ραγίσματα της επιφάνειας. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα, τα νεκρά κύτταρα στοιβάζονται στην επιφάνεια του δέρματος και οι φυσικοί ενυδατικοί παράγοντες, που τα περιβάλλουν, τα διατηρούν εύκαμπτα. Τελικά, όμως, η έκθεση στο περιβάλλον έχει έντονη αρνητική επίδρασή και για να διατηρηθεί ο φραγμός ισχυρός πρέπει αυτά τα νεκρά κύτταρα να απομακρυνθούν.

Η απολέπιση, λοιπόν, έρχεται να αντισταθμίσει την επιβράδυνση της φύσης, είτε με μηχανικό είτε με χημικό τρόπο, απομακρύνοντας το ανώτερο στρώμα αυτών των νεκρών κυττάρων. Για να αντικατασταθούν τα κύτταρα που έχουν αποβληθεί, η επιδερμίδα επιταχύνει την παραγωγή νέων. Η αυξημένη προσπάθεια του σώματος να ανταπεξέλθει σε αυτήν την έντονη αποβολή, δημιουργεί υγιή κύτταρα γρηγορότερα.

Η απολέπιση βελτιώνει την αιματική κυκλοφορία του δέρματος δείχνοντας το δέρμα πιο λαμπερό, εξομαλύνει στίγματα και σπυράκια που οφείλονται και σε μη ομαλή παραγωγή δερματικών κυττάρων, ενώ επίσης διεγείρει και την παραγωγή κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα πιο ελαστικό.

Έχοντας όλα τα παραπάνω στο νου μας, γίνεται κατανοητό ότι η χρήση ενός απολεπιστικού παράγοντα, προκειμένου η ανακύκλωση των κυττάρων να γίνεται με έναν πιο νεανικό ρυθμό, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματος σας. Δίνει επίσης ορατά αποτελέσματα πιο γρήγορα, γιατί ακριβώς απομακρύνει τα τραχιά κύτταρα, ενώ το χρώμα και η υφή του δέρματός σας βελτιώνονται σχεδόν αμέσως.

Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, την ηλικία και την εποχή, οι απολεπιστικοί παράγοντες που μπορούμε να εφαρμόσουμε πάνω στο δέρμα μας ποικίλουν. Απολεπιστικός παράγοντας δεν είναι μόνο το πίλινγκ που θα χρησιμοποιήσουμε μία φορά την εβδομάδα, είναι και ένας ορός που περιέχει οξέα ή ένα καθαριστικό που περιέχει οξέα ή ένζυμα. Γενικά, έχει τόσο πολύ εξελιχθεί η τεχνολογία των καλλυντικών, που επιλέγοντας, με την βοήθεια της αισθητικού, τα καλλυντικά μας μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωντάνια στο δέρμα.

Όσο απαραίτητη είναι η καλλυντική φροντίδα στο σπίτι, τόσο σημαντική και απαραίτητη είναι και η επαγγελματική απολέπιση στα εργαστήρια αισθητικής.

Οι θεραπείες απολέπισης που υπάρχουν στους επαγγελματικούς χώρους όχι μόνο φροντίζουν και διατηρούν την υγεία του δέρματος, αλλά δίνουν λύση σε ρυτίδες, χαλάρωση, πανάδες και βελτιώνουν την εικόνα ακόμα και των ουλών.

Μερικές θεραπείες απολέπισης είναι η δερμοαπόξεση με διαμάντι, τα χημικά peels και η θεραπεία Murad® Technoceuticals® Retinol Power Peel. Η αισθητικός είναι υπεύθυνη να επιλέξει το κατάλληλο σχήμα θεραπειών για το κάθε περιστατικό, δίνοντας παράλληλα και σχετικές οδηγίες για την καλλυντική περιποίηση στο σπίτι.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.