Γιατί να βάλω κρέμα νύχτας;

Μια κρέμα νύχτας είναι μια ενυδατική κρέμα στην οποία υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση ενυδατικών συστατικών σε σύγκριση με μια κρέμα ή λοσιόν ημέρας. Λόγω αυτού του εμπλουτισμού, οι κρέμες νύχτας μπορεί ν’ αφήσουν στο δέρμα ένα λεπτό φραγμένο στρώμα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να το ανεχτούν κατά τη διάρκεια της ημέρας ή κάτω από το μέικ-απ.

Κρέμα νύχταςΥπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους μια κρέμα νύχτας είναι ωφέλιμη:

  • Ο πρώτος είναι ότι η διαεπιδερμική απώλεια νερού είναι μεγαλύτερη τη νύχτα και μια κρέμα νύχτας μπορεί ν’ αποτρέψει αυτό το είδος της αφυδάτωσης.
  • Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα κύτταρα του σώματος εφοδιάζονται με θρεπτικές ουσίες που ανανεώνονται τη νύχτα, άρα αυτή είναι η ώρα που πρέπει να αυξηθεί η παροχή των πρώτων υλών που χρειάζεται το δέρμα. Επιπλέον, τη νύχτα οι ελεύθερες ρίζες που παράγονται από το δέρμα, αλλά και εκείνες που δημιουργούνται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος, βρίσκονται στο κατώτερό τους επίπεδο. Σε έναν κλειστό και σκοτεινό χώρο, χωρίς καμιά φυσική δραστηριότητα, παράγονται λιγότερες ελεύθερες ρίζες στο δέρμα σας. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτό το διάλειμμα δραστηριότητας για τον αφοπλισμό των ελεύθερων ριζών που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και να χαρίσετε στο δέρμα σας μια έξτρα παροχή, ώστε να μην ξεκινήσετε την επόμενη ημέρα σας απροστάτευτες.

Η άποψη, λοιπόν, που ακούγεται ότι το βράδυ θα πρέπει να μένει το δέρμα απροστάτευτο είναι μύθος. Φυσικά μια δοκιμή θα σας πείσει. Αν βάλετε κρέμα νύχτας για ένα μόνο βράδυ θα έχετε ένα πιο λαμπερό πρόσωπο την άλλη ημέρα το πρωί!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.