Γιατί οι κρέμες ματιών διαφέρουν;

Γιατί διαφέρουν οι κρέμες ματιών;Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό και απορροφά ενυδατικά συστατικά πιο γρήγορα σε σύγκριση με το δέρμα σε άλλες περιοχές του προσώπου. Επειδή είναι τόσο ευαίσθητο, είναι και επιρρεπές σε ερεθισμούς. Στην περιοχή των ματιών δεν υπάρχουν σμηγματογόνοι αδένες, άρα υπάρχει λιγότερη φυσική λίπανση.

Οι κρέμες ματιών είναι ειδικά σχεδιασμένες για όλες αυτές τις διαφορές. Συνήθως περιλαμβάνουν τα ίδια συστατικά με αυτά που υπάρχουν στις ενυδατικές κρέμες για το πρόσωπο, αλλά σε μια πιο ήπια συνταγή.

Υπάρχει μια σύγχυση για το που πρέπει να τοποθετείται η κρέμα ματιών. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείται στο επάνω βλέφαρο και κάτω από το μάτι μέχρι τις βλεφαρίδες. Αυτές οι περιοχές όμως είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε ερεθισμούς και καθώς το δέρμα είναι τόσο λεπτό, οποιαδήποτε κρέμα εφαρμοσθεί πάνω και κάτω από το βλέφαρο θα απορροφηθεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Είναι λοιπόν ασφαλέστερο, και το ίδιο ωφέλιμο, να βάζετε την κρέμα ματιών γύρω από το μάτι και πάνω στο κόκαλο που περικλείει την οφθαλμική κόγχη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.