Ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου με πιστόλι

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια από τις πλέον σύγχρονες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες στον τομέα της αισθητικής. Είναι μια καινοτόμος τεχνική που ανανεώνει και αναπλάθει τα κύτταρα του δέρματος. Έχει την δυνατότητα να προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα αναζωογόνησης στο δέρμα, αποφεύγοντας έτσι την χρήση πιο επεμβατικών μεθόδων όπως τα botox, τα fillers, τα νήματα ή ακόμα και μια αισθητική χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον, πρόκειται για μία θεραπεία που κινείται προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της γενικότερης υγείας του δέρματος, βοηθώντας στην πρόληψη ενάντια στην γήρανση και ενισχύοντας τους μηχανισμούς αντιγηραντικής άμυνάς του. Αυτή ακριβώς η αντιγηραντική ασπίδα του δέρματος είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αν αναλογιστούμε ότι η γήρανση οφείλεται, εκτός από τους βιολογικούς παράγοντες, κατά 80% σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η πρόληψη λοιπόν επιβραδύνει την φθορά του δέρματος σε βάθος χρόνου και παράλληλα διατηρεί σε υψηλά επίπεδη τη υγεία και την ποιότητα της επιδερμίδας.

Πώς λειτουργεί η μεσοθεραπεία;

Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι

Για να κατανοήσουμε την σημασία της μεσοθεραπείας στην υγεία του δέρματος, πρέπει να αναλύσουμε τον μηχανισμό της γήρανσης σε επίπεδο κυττάρου. Το δέρμα αποτελείται από τρία στώματα: την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Η επιδερμίδα είναι το εξωτερικό τμήμα του δέρματος, το οποίο βλέπουμε και με το οποίο αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον. Το χόριο είναι ο ενδιάμεσος δερματικός ιστός, στον οποίο οφείλεται η πυκνότητα, το πάχος και η υφή του δέρματος. Ο υποδόριος ιστός είναι ουσιαστικά ο λιπώδης ιστός που συνδέει το δέρμα και τους υποκείμενους ιστούς.

Στο χόριο, στο μεσαίο δηλαδή τμήμα του δέρματος, πραγματοποιούνται σημαντικές διεργασίες δόμησης του δέρματος, όπως η δημιουργία του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος, πρωτεινών δηλαδή που κατασκευάζουν το δέρμα και είναι υπεύθυνα για την υφή και την σφρυγηλότητά του. Με την πάροδο των χρόνων, οι ινοβλάστες που είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία των παραπάνω δομικών πρωτεϊνών του δέρματος, μειώνονται σε αριθμό και δεν μπορούν πλέον να διατηρήσουν το δέρμα στην κατάσταση που πρέπει. Έτσι, το δέρμα χάνει τον όγκο του και την σφρυγηλότητά του. Επειδή οι δομικές πρωτεϊνες του δέρματος είναι ιδιαίτερα υδρόφυλα μόρια, η απώλειά τους οδηγεί σε μια εικόνα αφυδατωμένης, λεπτής και εύθραστης επιδερμίδας, οδηγώντας, σε βάθος χρόνου, στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και σε απώλεια της νεανικής όψης της.

Συνεπώς, για να διατηρηθεί η υγεία και η νεανικότητα του δέρματος, χρειάζεται να ενισχυθούν οι ινοβλάστες για να συνεχίσουν να παράγουν κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ. Αυτό μπορεί να γίνει με την τροφοδοσία του χορίου με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες, ένζυμα, συνένζυμα και αμινοξέα, που όταν συνδυάζονται ενισχύουν την αντιγηραντική δράση των ιστών.

Αυτόν ακριβώς το σκοπό έρχεται να εξυπηρετήσει η ενέσιμη μεσοθεραπεία. Όπως δηλώνει και το όνομά της, η μεσοθεραπεία στοχεύει στη θεραπεία του μεσαίου στρώματος του δέρματος, για την αποκατάσταση των βλαβών που προκαλούνται από τον χρόνο και το περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας λεπτές ενέσεις και την ψηφιακή ακρίβεια του μεσοθεραπευτικού πιστολιού (κάτι που καθιστά την θεραπεία σχεδόν ανώδυνη), εγχέουμε ειδικά σκευάσματα με αποδεδειγμένη αντιγηραντική και αναπλαστική δράση, ακριβώς εκεί όπου χρειάζονται, στα κουρασμένα δερματικά κύτταρα του χόριου. Έτσι επιτυγχάνουμε τον εμπλουτισμό του μέσου δέρματος με πολύτιμες ουσίες για την αναγέννηση και ανάπλαση των δερματικών κυττάρων, με αποτέλεσμα μια αναζωογονημένη, λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.

Μερικές από τις δραστικές ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι:

Ορός botox: Δρα κατά της σύσπασης των μυικών ινών, μειώνοντας το βάθος των ρυτίδων του προσώπου, ιδιαίτερα στο μέτωπο και τις περιοχές γύρω από τα μάτια και τα χείλη. Προέρχεται από το ακετυλοεξαπεπτίδιο και όχι από την βοτουλινική τοξίνη.

Υαλουρονικό οξύ: Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και χάρη στην ιδιότητά του να συγκρατεί μόρια νερού, γεμίζει τις ρυτίδες.

Ideanol lift: Ο ορός αυτός συμμετέχει σαν πρόδρομος στην μετατροπή της χολίνης σε ακετυλοχολίνη, ενός νευροδιαβιβαστή, ο οποίος αυξάνει το βαθμό της μυικής σύσπασης και δίνει ορατά αποτελέσματα lifting.

Multivitamin BCAE: Ορός που περιέχει βιταμίνες Α, Ε, C, B1, B2, B3, B5, B6 οι οποίες δίνουν λάμψη στο δέρμα, δρουν ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ρυθμίζουν τη λιπαρότητα του δέρματος, βελτιώνουν πανάδες και μαύρους κύκλους και ενισχύουν τη δράση lifting του ορού Ideanol lift.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία: Σε αυτήν την περίπτωση ο ορός που χρησιμοποιείται προέρχεται από το πλάσμα αίματος του ίδιου του ατόμου που δέχεται τη θεραπεία. Ο ορός έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου. Η επαναστατική μέθοδος της αυτόλογης μεσοθεραπείας αξιοποιεί το ίδιο το πλάσμα του αίματος με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. Οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν την κυτταρική αναγέννηση, διεγείροντας τους ινοβλάστες οι οποίοι, με τη σειρά τους, αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Γιατί ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι;

Πιστόλι ενέσιμης μεσοθεραπείας

Για την αποτελεσματικότητα της ενέσιμης μεσοθεραπείας είναι πολύ σημαντικό η έγχυση των δραστικών συστατικών να γίνει ακριβώς στο βάθος που απαιτείται. Στο πρόσωπο η έγχυση γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες, κατάλληλες για το δέρμα του προσώπου. Για να επιτύχουμε την ακρίβεια των ενέσεων χρησιμοποιούμε την ψηφιακή ακρίβεια του ειδικού πιστολιού μεσοθεραπείας. Το πιστόλι αυτό ελέγχει απόλυτα με ψηφιακό τρόπο το βάθος διείσδυσης, την ποσότητα του υλικού της έγχυσης και τον ρυθμό των νυγμών, παράμετροι που παραμένουν ίδιες σε κάθε πίεση της σκανδάλης.  Έτσι η θεραπεία καθίσταται σαφώς πιο αποτελεσματική και πιο ανώδυνη, σε σχέση με την ενέσιμη μεσοθεραπεία με το χέρι.

Για βέλτιστα αποτελέσματα αντιγήρανσης μπορεί να συνδυαστεί και με θεραπείες που βελτιώνουν τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας, όπως είναι η δερμοαπόξεση με διαμάντι, θεραπείες με χημικά πίλιγκ και θεραπεία με vit-c. Επίσης συνδυάζεται  εναλλάξ με την Meta Therapy μεσοθεραπεία, για να ενισχυθεί η λεμφική κυκλοφορία και η αιματική κυκλοφορία του δέρματος με φυσικό τρόπο  αναδεικνύοντας έτσι το συνολικό αποτέλεσμα δηλαδή ένα πρόσωπο σφριγηλό, γεμάτο υγεία και λάμψη.

Ο αριθμός των θεραπειών ποικίλει ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του δέρματος. Μπορεί να γίνουν τέσσερις συνεδρίες ανά 7 έως 10 ημέρες και μια επανάληψη ανά μήνα. Διαφορετικά μπορούν να γίνουν τέσσερις μαζεμένες, μια φορά το εξάμηνο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.