Θεραπεία οξέων φρούτων

Τα οξέα φρούτων ή Α-υδρόξυ οξέα (ΑΗΑ) είναι μια ειδική κατηγορία οργανικών οξέων που βρίσκονται στις τροφές (κυρίως στα φρούτα) και στο ανθρώπινο σώμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται το γλυκολικό οξύ που περιέχεται στο ζαχαροκάλαμο, το γαλακτικό οξύ στο ξινόγαλα, το μηλικό οξύ στα μήλα και το τρυγικό (ή ταρταρικό) οξύ στα σταφύλια.

Θεραπεία οξέων φρούτωνΤα οξέα φρουτων δρουν στους δεσμούς των επιφανειακών κυττάρων της επιδερμίδας κάνοντας ένα είδος απολέπισης. Μελέτη έδειξε ότι παράγωγο των ΑΗΑ ενισχύει το σχηματισμό των γλυκοζαμινογλυκάνων, οι οποίες συγκρατούν το νερό και επιδρούν στο δέρμα αυξάνοντας την ενυδάτωση και μειώνοντας ορατά τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Άλλη μελέτη έδειξε ότι το γλυκολικό οξύ, σε μικρές συγκεντρώσεις, έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το γλυκολικό οξύ είναι το πιο δραστικό από τα ΑΗΑ ακόμα και σε μικρές συγκεντρώσεις, λόγω του μικρού μοριακού του βάρους, γεγονός που βοηθάει στην απορρόφησή του από τα κύτταρα του δέρματος.

Μεσαίες συγκεντρώσεις οξέων (20%-40%) έχουν τα εξής οφέλη για το δέρμα:

  • Μαλακώνουν και μειώνουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων του
    δέρματος.
  • Ανανεώνουν το δέρμα.
  • Αντιμετωπίζουν την ακμή και το λιπαρό δέρμα.
  • Αποχρωματίζουν τις μελαγχρώσεις του δέρματος.
  • Βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος.
  • Βελτιώνουν την υφή και την αίσθηση καθαριότητας του δέρματος, κάνοντάς το να ακτινοβολεί!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.