Θεραπείες με χημικά πίλινγκ

Θεραπείες με χημικά πίλινγκ

Οι θεραπείες με χημικά πίλινγκ (chemical peels) είναι θεραπείες με οξέα διαφορετικής σύστασης και περιεκτικότητας που βελτιώνουν την υγεία και όψη του προσώπου, του λαιμού και των χεριών. Σκοπός τους είναι να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας ώστε να αναδυθεί γρηγορότερα νέο και υγιές δέρμα.

Χημικά πίλινγκ

Ανάλογα με την δραστικότητά τους τα χημικά πίλινγκ κατατάσσονται σε:

  1. Επιφανειακά, τα οποία επιδρούν στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας και προσφέρουν ελαφριά απολέπιση. Συνήθως είναι α-υδρόξυ οξέα ή άλλα ήπια οξέα και καταπολεμούν ελαφριές περιπτώσεις δυσχρωμιών, τραχύτητας και θαμπάδας.
  2. Μέσου βάθους, τα οποία διεισδύουν στα επιφανειακά αλλά και σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και στοχεύουν στην απομάκρυνση κατεστραμμένων κερατινοκυττάρων. Τέτοια οξέα είναι το γλυκολικό και τρίχλωρο οξικό οξύ (TCA) σε μικρές συγκεντρώσεις. Εφαρμόζονται σε περιπτώσεις πανάδων, ελαφρών ρυτίδων και λεπτών γραμμών έκφρασης, καθώς και σε πιο έντονες περιπτώσεις δυσχωμιών.
  3. Μεγάλου βάθους. Πρόκειται για εντονότερα πίλινγκ, όπως υψηλής συγκέντρωσης TCA ή καρβολικό οξύ, τα οποία εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Στοχεύουν στην απομάκρυνση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ελαφριών ουλών και πανάδων, σημαδιών γήρανσης και ακμής και έχουν πιο άμεσο αποτέλεσμα.

Χημικό πίλνγκ με TCA

Τρίχλωρο οξικό οξύ TCA

Χημικό πίλινγκ με μανδελικό οξύ

Μανδελικό οξύ

Άλλα χημικά πίλινγκ

Άλλα χημικά πίλινγκ


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.