Χημικό πίλινγκ με μανδελικό οξύ

 

Μανδελικό οξύ

Θεραπεία με μανδελικό οξύΠρόκειται για μια θεραπεία που προσφέρει αντιγήρανση, ενυδάτωση και αντιοξείδωση για το πρόσωπό σας.

Το μανδελικό οξύ (mandelic acid) είναι ένα α-υδρόξυ οξύ που προέρχεται από την υδρόλυση εκχυλίσματος πικραμύγδαλου. Αντιμετωπίζει τα σημάδια της γήρανσης και της φωτογήρανσης, ενώ έχει αντιβακτηριακές, αντισμηγματογόνες και κερατολυτικές ιδιότητες, γι’ αυτό και ενδείκνυται για δέρματα επιρρεπή στην ακμή.

Η δράση του έγκειται στο γεγονός ότι σπάει τους δεσμούς των κυττάρων της κεράτινης στιβάδας και παράλληλα, αλληλεπιδρά με τους ινοβλάστες, διεγείροντας την παραγωγή πρωτεογλυκανών και κολλαγόνου στο χόριο, το οποίο και ενυδατώνει. Η απολεπιστική ικανότητα του μανδελικού οξέος βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αποκαλύπτοντας νέες στιβάδες υγιούς ιστού, με βελτιωμένο τόνο, υφή και χρώμα.

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται όλο το χρόνο, χωρίς να δημιουργεί στο δέρμα κάποια φωτοευαισθησία, γι’ αυτό και είναι ιδανική θεραπεία λάμψης για τους καλοκαιρινούς μήνες, με άμεσο αποτέλεσμα που μπορεί να συντηρηθεί με την κατάλληλη καλλυντική φροντιδα στο σπίτι.

Ως θεραπεία για αντιγήρανση και βελτίωση του τόνου, προτείνεται μία φορά την εβδομάδα για 4 εφαρμογές.

Μπορεί να συνδυαστεί με ενδοδερμικό μασάζ με βεντούζες για 10 λεπτά, για αποτέλεσμα μεγαλύτερης διάρκειας.

 


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα