Τα οφέλη της θαλασσοθεραπείας

Τα οφέλη της θαλασσοθεραπείας

Το θαλασσινό νερό, έχει τη δύναμη να ομορφαίνει, να αναζωογονεί και να θεραπεύει, λόγω της παρόμοιας σύστασής του με τον ορό του αίματος. Προσφέρει ανακούφιση από άγχος, ένταση και νευρικότητα . Όλοι μας, μετά τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα, παρατηρούμε βελτίωση στην υφή του δέρματος και στην όψη της κυτταρίτιδάς μας, ενώ νιώθουμε ανάλαφροι και υγιείς.

Πρώτος ο Ιπποκράτης ασχολήθηκε με τις θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού, ενώ από τον 20 αιώνα η θαλασσοθεραπεία γίνεται ευρέως γνωστή σε όλη την Ευρώπη.

Η τεχνική της θαλασσοθεραπείας χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό, φύκια, λάσπη θαλάσσης και αλάτι σε λουτρά, ντους, μασάζ και μάσκες σώματος. Οι εφαρμογές της μπορούν να μας χαρίσουν νεανική και δροσερή επιδερμίδα. Τα καλλυντικά προϊόντα με βάση τα φύκια ή εκχυλίσματα φυκιών και τα συστατικά του θαλασσινού νερού, που είναι πλούσια σε μέταλλα και ολιγοστοιχεία, διεγείρουν την κυτταρική δραστηριότητα και βελτιώνουν την ποιότητα των ιστών.

Το θαλασσινό νερό και τα παράγωγά του (λάσπες, φύκια, άλατα) περιέχουν περισσότερα από εξήντα μεταλλικά άλατα και έναν πολύ μεγάλο αριθμό ιχνοστοιχείων που ωφελούν τις αρθρώσεις, ενώ όλα τα συστατικά προσφέρουν αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες. Χαρίζουν ανάλαφρο περπάτημα, γιατί βελτιώνουν τα κυκλοφορικά προβλημάτα και κυρίως τα οιδημάτα στα πόδια. Είναι σύμμαχος της επιδερμίδας και ένα όπλο κατά της γήρανσης. Η σιλουέτα γίνεται πιο σμιλευμένη και σφιχτή. Το δέρμα ανακτά τη λάμψη και τη φρεσκάδα του.

Το ιώδιο που περιέχεται στα φύκια εξαφανίζει την κυτταρίτιδα. Τα συστατικά των φυκιών, λένε οι ειδικοί, εξασφαλίζουν ενυδάτωση των επιδερμικών κυττάρων με ταυτόχρονη διάλυση των επιφανειακών λιποκυττάρων.

Ένα ακόμη συστατικό της θάλασσας, η θαλάσσια λάσπη, πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, συγκρατεί μεγάλη θερμότητα, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, οπότε έχουμε καλύτερη οξυγόνωση, αύξηση του μεταβολισμού, ακόμη και ανακούφιση του πόνου.

Οι περισσότεροι, ακούγοντας τον όρο “θαλασσοθεραπεία” τον συνδυάζουν με πολυτελή ξενοδοχεία κοντά στη θάλασσα, με ειδικά διαμορφωμένους χώρους θεραπειών (λουτρά, ντουζ, χώρους μασαζ με άλατα και λάσπες). Ως θαλασσοθεραπεία όμως εννοούμε και τη θεραπεία που χρησιμοποιεί τα συστατικά της θάλασσας, όπως άλατα, έλαια φυκίων και μάσκες ή λασπες φυκιών, τα οποία εφαρμόζονται με ειδικές τεχνικές ώστε να πάρουμε τα οφέλη που προαναφέρθηκαν.

Έτσι, μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα ευεργετικά οφέλη της θαλασσοθεραπείας όχι μόνο στα δημοφιλή SPA αλλά και σε πιστοποιημένα κέντρα αισθητικής, όπου με την εφαρμογή εξειδικευμένων τεχνικών μασάζ, ο πελάτης όχι μόνο νιώθει ευεξία αλλά και βρίσκει λύση σε προβλήματα κυτταρίτιδας και τοπικού πάχους.

Προετοιμαστείτε, λοιπόν, για το καλοκαίρι και την παραλία, καταπολεμώντας κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος, αλλά και νιώστε στιγμές χαλάρωσης με μια συνεδρία θαλασσοθεραπείας!


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.